Лист 30.05.2024 № 180 Міська організація профспілки працівників освіти і науки України міста Кропивницького надає інформацію Управління Держпраці чи може вчитель працювати дистанційно з-за кордону.

Головам ППО

               Міська організація профспілки працівників освіти і науки України     міста Кропивницького надає інформацію Управління Держпраці чи може вчитель працювати дистанційно з-за кордону.

               Постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання організації роботи працівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану» від 26.04.2022 р. № 481 не стосується вчителів і вихователів, оскільки заклад освіти комунальної форми власності не є суб’єктом господарювання державного сектора економіки.

Дистанційно працювати з-за кордону вчителю можна, для цього не потрібне відрядження. А в роз’ясненні Міністерства освіти і науки від 15.03.2022 р. № 1/3463-22 вказано, що кожен працівник (педагогічний, науково-педагогічний та інші) закладів і установ освіти, робота якого відбувається в дистанційному режимі, має самостійно визначити робоче місце та, відповідно, є відповідальним за гарантування безпечних і нешкідливих умов праці на цьому робочому місці, зокрема, за межами території України.

В умовах воєнних дій можливе вимкнення комунікацій, які дозволяють працювати дистанційно, — електроенергії та мережі Інтернет. Неможливість виконання працівником дистанційної роботи через відсутність відповідних комунікацій не може розглядатися як порушення трудової дисципліни.

Голова МК профспілки                              Олександр ДЗЮБА

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*