Лист 29.04.2024 № 144 Міська організація профспілки працівників освіти і науки України міста Кропивницького надає інформацію Управління Держпраці про особливості надання відпустки тривалістю 90 днів під час дії воєнного стану.

Головам ППО

Міська організація профспілки працівників освіти і науки України     міста Кропивницького надає  інформацію Управління Держпраці про особливості надання відпустки тривалістю 90 днів під час дії воєнного стану.

               Внутрішньо переміщена особа або особа, що виїхала за кордон, має право взяти відпустку за власний рахунок (без збереження заробітної плати) терміном до 90 днів. Її можна взяти частинами, або одразу, але не більше, ніж 90 календарних днів упродовж дії воєнного стану.

В такій відпустці роботодавець не може відмовити працівнику, але слід зауважити, що перебування в такій відпустці не зараховується до стажу роботи та не дає права на щорічну основну відпустку.

Якщо є домовленість сторін, то така відпустка може надаватися і на більший термін, але до кінця воєнного стану.

Отже, роботодавець замість наполягання у написанні декількох заяв про надання відпусток тривалістю 90 календарних днів кожної, може надати безоплатну відпустку на період дії воєнного стану.

 

Голова МК профспілки                                       Олександр ДЗЮБА

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.